1 Kasım 2011 Salı

Cast Ajans

 Değerli ziyaretçilerim;

İlk Blog konumu uzmanlık alanım olan Cast Ajans konusuna ayırdım.

 Cast Ajans: Dizilere, reklam filmlerine, sinema filmlerine, show ve Tv proğramlarına oyuncu temin eden Oyuncu ile Yapım şirketleri veya Televizyon kanalları arasındaki köprüyü oluşturan şirketlerdir.
 Ajanslar; Oyuncu, Figürasyon ve Manken ajansları olarak ayrı kategorilere ayrılabilirler. Oyuncu ajansları kadrosunda profesyonel eğitimli oyuncular bulundurmaktadır. Figürasyon 0 ile 77 yaş arasında herkesin katılabileceği ( Figüran:  Genellikle tiyatro, reklam filmi, dizi film ve sinemada, konuşması (DİYALOĞU, REPLİĞİ) olmayan veya konuşması çok az olan rollere çıkan kimse  ) kadrodur.

Cast Ajanslarına Nasıl Başvurulur: İnternet veya gazete ilanları ile veya çevrenizden aldığınız referanslar ile uygun bulduğunuz bir cast ajansa herkes başvurudabulunabilir. Ajansların kendi içlerindeki yapılanma ve verdikleri hizmete göre bir kayıt ücreti alması normal karşılanabilir. Kayıt sırasında Fotoğraf çekimleriniz yapılacak ve Oudition denilen tanıtım videosu alınacaktır ki ajansınız web sitesi veya içlerinde oluşturduğu dosyalar ile Yapımcı firmalara sunum yapabilsin. Günümüz şartlarında çalışma sistemi dijital formatta olduğu için güncel olmayan ve vesikalık baskı fotoğraflarınızın bir işe yarayacağını düşünmüyorum.
 Cast Ajansınızın yaptığı sunum iş almanızda önemli bir rol oynamaktadır. Eğer bir cast ajansa kayıtlı iseniz Fotoğraflarınızın daima güncel olmasına dikkat ediniz.. Yılda en az 1 kez fotoğraf yenilemeniz gerekebilir.

ÇOCUK AJANSI: Çocuklarınızı Reklam, dizi ve sinema filmlerinde oynatmanızın düşünüldüğü gibi hiçbir zararı yoktur. Genellikle pedegoglar ve oyuncu koçları çocuklarla ilgilenmektedir. Ajansınız tecrübeli ise sizleri mutlaka birçok konuda yönlendirecektir. Bebekler konusunda dikkat edilmesi gereken en önemli husus çalışılan ortamın steril olup olmadığıdır, annelerin bebeklerini sağlıklı bir ortamda uyutabileceği ve besleyebileceği bir alan ayrılıp ayrılmadığı hususu gözden kaçırılmamalıdır.

CAST AJANSA KAYIT OLAN HERKES İŞ BULABİLİR Mİ? : Eğer yetenekli ve eğitimli değilseniz iş bulma olanağınız eğitimlilere göre daha azdır. Ajanslar hazırlanan projelerde yapımcıların veya kanalların istediği karakterlere uygun oyuncu göndermektedir. Her ajansa katılan aday bir projede yer alacaktır şeklinde bir garanti verilemez. Senaryoya uygun bir tipe sahipseniz o zaman iş alabilirsiniz. Ajansa kayıt olmuşsanız ve fotoğraflarınız ve iletişim numaralarınız güncel ise süreçler içerisinde rol almanız mümkün olacaktır. Kayıt olduğunuz dakikada da bir proje gelebilir, bir projede yer alabilmek için yıllar da geçebilir. Bu durum tamamen ajansınızın çalıştığı projelerin sizlere uygun bir karaktere ( role ) ihtiyaç duymasına bağlıdır.

AJANSLA SÖZLEŞME YAPILMALI MI ?: Bu durum tamamen sözleşmede geçen maddelerin size uygun olup olmaması ile alakalı kişisel olarak karar verebileceğiniz bir seçenektir. İmza atmadan önce Ajansınızın güvenirliliğinden emin olmanızı, size ne vaad ettiğini ve sözleşmenin maddelerini iyice okumanızı öneririm. Eğer maddelere uyamayacağınız kanısındaysanız kesinlikle imza atmayınız. Bazı ajanslar sözleşme isterler, bazı ajanslar ise sadece her proje için ayrı sözleşme yaparlar yani İş başı sözleşme ...Sözleşme yapılması daha uygundur ancak bunun için ajansınızın çok iş yapan bir ajans olduğunu ve profesyonel bir kadro, ekip ve ekipmana sahip olup olmadığını araştırmanızı tavsiye ederim. Sözleşmelerin süresi konusunda da dikkatli olunuz.( Ajans sözleşmeleri genelde birbirine benzer süreleri değişebilir)

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder